یکی از مشکلات عجیبی که برخی از کاربران گوشی های اندرویدی با آن رو به رو می شوند مسئله ای تحت عنوان سیاه شدن صفحه نمایش گوشی است که اصطلاحا به آنThe Black Screen of Deathگفته می شود. اما راه حل این مسئله چیست؟

منظور از خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی چیست؟

شاید این اتفاق برای شما هم افتاده باشد که در حین استفاده از گوشی ناگهان صفحه نمایش آن خاموش و کاملا سیاه شود و دستگاه قابل استفاده نباشد! به این اتفاق که متاسفانه بنا به دلایل مختلف و گاها حتی نامعلومی در گوشی های اندرویدی رخ می دهد، اصطلاحاThe Black Screen of Deathگفته می شود که ما آن را سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی خطاب می کنیم.

اما دلیل بروز این مشکل درگوشی های اندرویدیچیست؟ چه علائمی می توانند نشان دهند که احتمال بروز این مسئله در گوشی وجود دارد؟ برای مقابله و رفع این مشکل چه کنیم؟

نشانه های اصلی ایجاد مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایش

قبل از اینکه مشکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی به طور کامل نمایان شود، اغلب نشانه های خاصی به وجود می آیند که می توان آن ها را علائمی مبنی بر احتمال بروز مشکل مذکور دانست. برخی از اصلی ترین علائم بروز این مشکل شامل موارد زیر می شود:

  • سو سو زدن صفحه نمایش و عدم کار کردن تاچ گوشی
  • فریز و هنگ کردن بیش از حد گوشی
  • ریستارت شدن خودکار گوشی و افت ناگهانی مقداری از درصد شارژ باتری
  • کرش های پی در پی اپلیکیشن ها

موارد فوق تنها بخشی از علائمی هستند که می توانند زنگ خطری برای افزایش احتمال بروز مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایشگوشی شما باشند. البته دقت داشته باشید که بروز هر یک از اتفاق های فوق نمی تواند 100 درصد نشان دهد که شما با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش رو به رو خواهید شد.

دلیل بروز این مشکل در گوشی های اندرویدی چیست؟

اما به نظر شما چه دلایلی منجر می شوند که مشکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش در گوشی پدیدار شود؟ به بیان دیگر دلایل موثر در وقوع این خرابی کدامند؟ برخی از اصلی ترین دلایلی که می توانند در بروز این مشکل موثر باشند شامل موارد زیر می شوند:

  • نصب اپلیکیشن های مخرب و دارای باگ و بد افزار
  • عدم جداسازی شارژر از گوشی بعد از فول شارژ شدن باتری آن
  • استفاده از شارژرهای نامرغوب
  • استفاده از باتری قیک یا جعلی
  • قدیمی بودن باتری و اتمام عمر مفید آن

دلایل فوق تنها بخشی از دلایلی هستند که می توانند منجر به بروز مشکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی شوند. دلایل دیگری هم ممکن است در این راستا تاثیرگذار باشند.

چطور اطلاعات داخل حافظه گوشی را نجات دهیم؟

اما تصور کنید که مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی برای شما رخ داده است! حالا تکلیف اطلاعاتی که در حافظه دستگاه ذخیره شده بودند چه می شود؟ آیا هیچ راهی وجود دارد که با استفاده از آن بتوانید اطلاعات داخلی گوشی را ریکاور کرده یا حداقل از گوشی به کامپیوتر منتقل کنید؟ برای انجام این کار برنامه(Dr.Fone - Recover)می تواند به شما کمک کند، اما نباید مدعی شد که با این برنامه به صورت تضمینی قادر به بازیابی و انتقال تمام دادها های گوشی به کامپیوتر خواهید بود، اما در هر صورت امتحان کردن آن بد نیست! با کلیک بر روی این قسمت می توانید به صفحه دانلود برنامه مذکور مراجعه کنید.

به منظور استفاده از این برنامه و ریکاور کردن اطلاعات گوشی که با مشکل سیاه شدن صفحه نمایش رو به رو شده، کافیست گوشی را با کابل مناسب به کامپیوترتان متصل کنید و سپس برنامه(Dr.Fone - Recovery)که قبلا روی سیستم نصب شده بود را اجرا نمایید. سپس مراحلی که برای ریکاوری دیتای گوشی و انتقال آن ها به حافظه کامپیوتر شرح داده شده را طی کنید. بدین ترتیب اطلاعات گوشی شما نجات پیدا می کنند. البته طبق بررسی ما برنامه مذکور بیشتر با برخی مدل های گوشی های سامسونگ سازگاری داشته و در تمام گوشی های موبایل نتیجه مطلوب را به همراه نخواهد داشت. بنابراین به این روش به عنوان تیری در تاریکی نگاه کنید.

رفع مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی

اما چطور می توانیم مشکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی را رفع کنیم؟ برای انجام این کار چندین راه حل معرفی می کنیم و نحوه استفاده از هر کدام آن ها را شرح خواهیم داد. شما با طی کردن مراحل و راه حل هایی که در هر قسمت شرح داده شده احتمالا قادر به رفع مشکل سیاه شدن نمایشگر گوشی خواهید بود.

روش اول: حذف پارتیشن حافظه کش گوشی

با حذف پارتیشن حافظه کش(Cache)گوشی های اندرویدی در اغلب موارد مشکل خاموش شدن خودکار نمایشگر رفع می شود. بنابراین پیشنهاد می کنیم در اولین قدم مراحل زیر را طی کنید:

در قدم نخست باید وارد حالت ریکاوری(Recovery Mode)گوشی خود شوید و اطلاعات حافظه کش(Cache)دستگاه را به طور کاملا حذف نمایید. انجام این کار در خیلی از موارد منجر به رفع مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی می شود. اما چطور وارد حالت ریکاوری شده و حافظه کش گوشی را کاملا حذف کنیم؟ برای انجام این کار ابتدا اگر گوشی خاموش نیست، آن را خاموش کنید. دکمه های افزاری صدا(Volume Up)، پاور(Power)و هوم(Home)گوشی را به طور همزمان فشرده و نگه دارید. مشاهده خواهید کرد که گوشی شما وارد حالت ریکاوری(Recovery Mode)می شود.

نکته: ممکن است در برخی گوشی ها برای فعال سازی حالت ریکاوری نیاز به فشردن دکمه های دیگر و طی کردن مراحل متفاوتی وجود داشته باشد. برای اینکه با نحوه دقیق فعالسازی حالت ریکاوری در مدل گوشی خودتان آشنا شوید، کافیست یک جستجوی ساده در اینترنت داشته باشید.

زمانی که وارد حالت ریکاوری شدید، با فشردن دکمه های افزایش و کاهش صدا می توانید مابین گزینه های مختلفی که وجود دارد جهش داشته باشید. بدین ترتیب به گزینهWipe Cache Partitionمراجعه و با فشردن دکمه پاور آن را انتخاب نمایید. در این شرایط یک پیغام برای تایید حذف حافظه کش گوشی ارائه می شود که باید در آن گزینهYesرا انتخاب کنید. حال که حافظه کش گوشی پاک شد، روی گزینهReboot system nowبروید و با انتخاب آن، دستگاه را ریستارت کنید. گوشی شما ریستارت می شود و احتمالا مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایش آن برطرف خواهد شد. اگر این مشکل همچنان پابرجا بود که راه حل هایی که در ادامه شرح داده می شوند استفاده نمایید.

روش دوم: حذف اپلیکیشن های مخرب و بدافزارها

همانطور که قبلا هم گفتیم نصب بودن اپلیکیشن های مخرب و بد افزارها می توانند منجر به بروز مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی های اندرویدی شود. بنابراین با شناسایی و حذف این اپلیکیشن های مخرب می توان مشکل به وجود آمده را برطرف کرد. اما بخش سخت کار مربوط به شناسایی آن اپلیکیشن مخرب می شود! چطور می توانیم اپلیکیشن مذکور را پیدا کنیم؟ شما ابتدا باید لیستی از اپلیکیشن های اخیری که در گوشی نصب کردید و فکر می کنید که احتمال دارد در بروز مشکل سیاه شدن صفحه نمایش دستگاه موثر باشند را ایجاد نمایید و حتی اگر شده راضی به حذف کل اپلیکیشن های دستگاه برای یافتن منشا مشکل و برطرف کردن آن باشید. برای حذف اپلیکیشن ها هم می توانید از حالت سیف مد(Safe Mode)اندروید استفاده کنید. بنابراین:

ابتدا گوشی خود را خاموش کنید و سپس مجددا به صورت عادی آن را روشن نمایید. زمانی که گوشی در حال روشن شدن یا اصطلاحا بوت است، لوگوی شرکت سازنده گوشی نمایش داده می شود. به محض اینکه این لوگو را دیدید دکمه کاهش صدا(Volume Down)را فشرده و نگه دارید تا لاک اسکرین گوشی نمایان شود. بدین صورت گوشی در حالت سیف مد(Safe Mode)قرار خواهد گرفت. برای اطمینان از این مسئله بخش زیرین صفحه نمایش را بررسی کنید و به نبال عبارتSafe Modeباشید. زمانی که در این حالت گوشی اجرا شود، عبارت مذکور روی نمایشگر دستگاه نشان داده خواهد شد.

سیاه شدن کاغذ در دستگاه کپی

حالا که در حالت سیف مد هستید باید اپلیکیشن هایی که تصور می کنید مخرب هستند و می توانند در بروز مشکل خاموش شدن صفحه نمایش گوشی موثر باشند را حذف نمایید. می توانید در این مرحله یک به یک اپلیکیشن هایی که فکر دارید در به وجود آمدن مشکل دخیل هستند را حذف و سپس با راه اندازی گوشی در حالت نرمال، عملکرد دستگاه را بررسی نمایید و اگر مشکل رفع نشد دوباره اپلیکیشن مشکوک بعدی را حذف و به همین ترتیب ادامه دهید تا اپلیکیشن مخرب اصلی پیدا شود.

اما برای ساده تر شدن کار می توانید در همین مرحله کل اپلیکیشن هایی که تصور می کنید ممکن است در به وجود آمدن مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایش دستگاه تاثیرگذار باشند را حذف کنید. برای حذف هر اپلیکیشن کافیست مراحل زیر را طی کنید:

  • وارد بخشSettingsشوید.
  • گزینهApplications Managerرا انتخاب کنید.
  • اپلیکیشن مشکوک مورد نظر را از لیست انتخاب کنید.
  • گزینهUninstallرا انتخاب نمایید و با حذف اپلیکیشن موافقت کنید.

بعد از اینکه اپلیکیشن های مخرب را حذف کردید، دستگاه را با استفاده از دکمه پاور ریستارت کنید. به احتمال زیاد اگر دلیل بروز مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی شما با نصب بودن اپلیکیشن مخرب ارتباط داشته باشد، مشکل رفع می شود.

اگر با انجام دادن موارد و روش های قبل مشکل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی رفع نشد، توصیه می کنیم دستگاه را فکتوری ریست کنید. با فکتوری ریست کردن گوشی تمام اطلاعات آن حذف و تنظیمات دستگاه به حالت پیش فرض کارخانه بازگردانده می شوند. تقریبا در 80 درصد مواقع انجام این کار مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایش گوشی های اندرویدی را برطرف می کند. به منظور انجام این کار باز هم باید وارد حالت ریکاوری مد شوید. بنابراین گوشی را خاموش کنید و سپس دکمه های افزاری صدا(Volume Up)، پاور(Power)و هوم(Home)را به طور همزمان فشرده و نگه دارید تا دستگاه در حالت ریکاوری مد اجرا شود.

گزینهwipe data/factory resetرا انتخاب کنید و با انجام فکتوری ریست موافقت نمایید. در این حالت باید چند دقیقه ای منتظر بمانید تا گوشی فکتوری ریست شود و سپس به صورت خودکار ریستارت گردد. به احتمال بسیار بالا پس از ریستارت گوشی مشکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش دستگاه برطرف می شود.

اگر شکل خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی رفع نشد چه کنیم؟

اگر بعد از انجام تمام کارهای فوق و حتی فکتوری ریست هم مشکل خاموش شدن خودکار صفحه نمایش گوشی شما رفع نشد، مطمئن مسئله با سخت افزار دستگاه ارتباط دارد، بنابراین باید آن را به تعمیرکار مجربی واگذار کنید.

تعمیر موبایل اپل

تعمیر گوشی هواوی

تعمیر ماکروویو

علت خاموش یا سیاه شدن صفحه نمایش گوشی اندروید چیست؟

آموزش تعویض شیشه محافظ لنز دوربین پشت آیفون ۷ پلاس

چرا موبایل دانلود نمی کند؟

باتری لپ تاپ اپل

از کجا بفهمیم دوربین گوشی خراب شده است؟

رایج‌ترین مشکلات گوشی‌های ال جی

گوشی ,مشکل ,های ,شدن ,صفحه ,نمایش ,صفحه نمایش ,سیاه شدن ,شدن صفحه ,نمایش گوشی ,گوشی های ,صفحه نمایش دستگاه ,حالت ریکاوری recovery

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


گروه HB مطالب اینترنتی احمد شیری samvon علم روز forklift11 مطالب اینترنتی مطالب اینترنتی مطالب اینترنتی ما میتوانیم
دزدگ